Георги Гатев е  на 36 години,  кандидат за кмет на

...
Георги Гатев е  на 36 години,  кандидат за кмет на
Коментари Харесай

Георги Гатев, ГЕРБ: Съживяването на гората в Лаута и нови места за децата в „Тракия” са основен приоритет

Георги Гатев е  на 36 години,  претендент за кмет на регион „ Тракия ” от ГЕРБ. Той е един от тримата  претенденти за районни кметове, които идват от младежката конструкция на партията.  Гатев живее в „ Тракия ”, откогато се е родил, като и развива бизнес в региона.
Прочетете още
Завършил  е   ЕГ „ Иван Вазов ”, а по-късно има  бакалавърска степен по политология в ПУ „ Паисий Хилендарски ”. Магистратурата му е по финанси в УНСС.  

Още като студент взе участие в основаването на европроект по Оперативна стратегия „ Рибарство и аквакултури ”.  Работил е в няколко частни компании на виновни позиции, а откакто натрупва капитал стартира сполучлив бизнес в областта на автоуслугите.

Женен с едно дете.

-Г-н Гатев, претендент сте за кмет на регион „ Тракия ”, където  три мандата Костадин Димитров управляваше, а в този момент е претендент за Пловдив. В региона той е извънредно известен, като Вие имате нелеката задача да продължите делото му. Притеснява ли Ви това?

- Моята стратегия  е построена взаимно с господин Костадин Димитров, който е най-успешният кмет на „ Тракия ” от измененията до през днешния ден. Всичко, което той е почнал, ще бъде приключено.  Разбира се, в случай че някъде може да прибавим или надградим нещо, то ще го създадем.

От първия ден на акцията се стремя тя да е изцяло положителна. Енергията на всеки претендент следва да e ориентирана към последователност, поредност и добиване на позитивите от предходното ръководство, изключително в случай че то е толкоз сполучливо.  Всеки идващ кмет би трябвало да прибавя към стореното от предшественика си.  Смятам, че приемствеността в политиката е качество на далновидните управленци.

-Вие сте един от най-активните претенденти за областен кмет на „ Тракия ”, какво споделят хората в срещите Ви?  

-По време на акцията се срещнах със стотици поданици на региона.Всяка среща бе доста потребна и зареждаща, като разбрах от първо лице какви са потребностите на хората. В болшинството си хората ме посрещаха с усмивка и добра дума, когато се представях паралелно с името на господин Костадин Димитров, който единствено да вметна за тракийци е „ Коцето ” – няма господин в общуването им. Дистанцията с жителите е нулева.

Повечето хора са толкоз удовлетворени от свършеното в „ Тракия ”, като даже някои споделяха, че не желаят да го пуснат в Голяма община.

Хората нямаха отрицателно отношение към ръководството на региона, което също е рядко срещано. По-скоро желаеха нови неща и дотъкмяване на към този момент стартирани планове.  Тракийци всеобщо желаят развиването на квартала да се резервира, желаят идващия кмет да е близо до тях като сегашния и желаят зелените зони да се запазят. В мое лице мога да подсигурявам, че тези техни стремежи ще бъдат изпълнени.

- Парк Лаута е едно от обичаните места освен на тракийци, а и на пловдивчани. В мандата на Костадин Димитров бе уголемен със 70 дка, бяха построени и нови паркове. Каква е визията за зелената система, за която споменахте?  

-Район „ Тракия ” има подготвени планове за опазване, увеличение и разширение на зелените площи и паркове.  Пространството зад „ Кан Крум ” е едно от местата, където ще се построи голям парк, там първите стъпки бяха направени – посадени са десетки дървета, които порастват, както и план за разширение на парка. Добавяне на нови атракциони за децата и място за отдих за възрастните следва да бъде направено. В момента има нова алея с нови пейки, зад „ Св. Софроний Врачански ”, както и нова детска площадка.

Продължаваме с Зона А12 във връзката й със Зона А10.  Преди години дружно с господин Костадин Димитров участвах в акция по засаждане на дръвчета, които към днешна дата към този момент пораснаха. Там имам нова, чиста и комфортна алея с пейки, до която следва да се изградят нови детски площадки и да прибавим още пейки. Това начинание е заложено да се случи в идващия четири годишен мандат и в случай че аз съм кмет на „ Тракия ” ще бъде направено.

Парк „ Лаута ” – това е притегателно място за всички пловдивчани, което считам е най-хубавата оценка за положението му. Бях възпитаник още, когато слизах от 9-ката и се прибирах от спирката на стадиона към „ Детски свят ” и минавах през „ Лаута ”. Само денем хората смееха да минават от там, като отново всеки имаше едно на разум, че паркът е много занемарен и несъответствуващ за прекосяване, камо ли за разходка.

Към днешна дата това място цъфти. В идващите 4 години имам за цел да се оправя с падналите дървета, заболяванията по тях, както и да обособя още места за децата, където да прекарват свободното си време.

Ботаническата градина е друго място, което може да бъде привлекателен център за тракийци, а и хората от регион „ Източен ”.  Площта е голяма, капацитетът също. Тук следва да се направи доста изчерпателен разбор съвместно  с Аграрния университет, който е притежател на парцела, по какъв начин следва да развием градината. Популистки обещания не са уместни в тази ситуация. Много сериозен план и финансиране следва да се обезпечат, с цел да се реализира добър резултат. Това, което мога да кажа е, че ще отделя нужното време и сила да реализираме прогрес в превръщането на Ботаническата градина в един нов парк на Пловдив. Последно, само че не и по значимост, във връзка със зелените площи ще прибавя, че имам намерение междублоковите пространства да получат нужното внимание, както и да подсигурявам, че всичко към този момент построено и функциониращо ще се поддържа на равнище.

-Какво  предвиждате за оправянето с дефицита тук-там в детските градини и ясли?

Това е тематика номер едно за всеки родител изключително в огромните градове. Моят опит с приема на дете в градина е напълно свеж, тъй като то е в детска градина в „ Тракия ”, а преди този момент беше в детски ясли.  Добрата вест за тракийци е, че има към този момент завършена  нова детска градина в региона, намираща се зад Рум „ Тракия ”. В най-кратки периоди ще бъде открита публично. Но с нея не се изчерпва тематиката за градини и ясли в „ Тракия ”.

Има самостоятелен съответен парцел сред А12 и А10 за детска ясла. Също по този начин е значимо жителите да знаят, че има още няколко парцела, които са със статут за детско заведение. „ Тракия ” е най-младият квартал на Пловдив и обезпечаването на място за децата в градини и ясли е от извънредно значение. Ще работя старателно в тази посока.

Кои ще са целите в инфраструктурните планове?

-„ Тракия ” скоро ще има потребност от нови паркоместа. Истината е, че новите коли пред блоковете изпреварват в пъти темпа на обезпечаване на нови места за паркиране. Факт е, че всяко домакинство към този момент има по 2, а някои и по 3 автомобила. Няма по какъв начин да се смогне на това движение, само че има по какъв начин да се работи в тази посока.

В регион „ Тракия ” има подготвен план за многоетажен паркинг наоколо до парк „ Пловдив 2019 ”. Такъв към този момент беше построен в „ Западен ” от господин Димитър Колев и той действа чудесно. Ще наложим положителната процедура и в „ Тракия ”. Ще работя за отделяне на нови паркоместа в региона, само че желая да подчертая, че няма да е за сметка на зелените зони. Зона А13 или -  „ Скобелева майка ”, там отделих през целия ден да обходя от край до край цялата зона. Има стартирани и направени неща в региона, огромна част от хората са удовлетворени от протичащото се там, само че има и места, които имат потребност от облагородяване. Мястото има добър капацитет и необятни пространства. Има някои проблеми, с които  се срещнах, означих си ги съответно по блокове и по места и ще им обърна внимание, в случай че хората ми се доверят.

Основен приоритет за мен е околовръстен път бул. „ Цар Симеон ” или така наречен околовръстно на „ Тракия ”. Доасфалтирането на целия сектор на връзката от „ Асеновградско шосе ” до „ Ягодовско шосе ” би трябвало да се случи в идващия мандат и в случай че аз съм кметът на „ Тракия ”, ще подсигурявам за осъществяване на този план. На последно място, само че не и по значимост са междублоковите пространства в целия квартал. Облагородяването на тези места е измежду главните цели, както за тракийци, по този начин и за мен като човек от квартала, който всеки ден се разхожда и играе с детето си там.

-Ще продължите ли политиката „ покрай хората ” на районното кметство?

-Както споделих при започване на нашия диалог, пристигам от частния бранш и по-конкретно от сферата за услугите. Там се търсят резултати, а не наличие. На терена, на отворения пазар, в случай че нямаш отношение към клиента, в случай че не се държиш общително с него и в случай че не се опитваш да му свършиш работа, си умрял.

В тази връзка, мога да подсигурявам, че районната администрация ще продължи високите стандарти и положителните европейски практики на ръководство и обслужване, въведени от господин Костадин Димитров, при работата с жители.

Не търпя скатаването и отбиването на номера по време на работа. Не обичам да слушам „ Няма метод ” или „ Не може да стане ”. За мен е по-важно работата да бъде свършена качествено и в период, а не да се стои на работното място до последната минута на работния ден, единствено и единствено да се регистрира наличие. Колкото до мен самия, считам че съм човек, който обича обществените контакти, обичам срещите с хора и това го предавам и в работата си. Така че, „ да ” политиката „ покрай хората ” ще бъде съхранена и продължена в мое лице. Кметството на регион „ Тракия ” ще е отворено за срещи с всички жители по всички тематики, касаещи региона ни.

ГЕРБ е с номер 7 интегралната бюлетина за кмет, областен кмет и Общински съвет! 

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР